Family Sports Club satsar stort på Technogym

Qicraft har valts ut som huvudleverantör av träningsutrustning från Technogym till Norges näst största gymkedja. 

Fusionen av Stamina AS och Family Sports Club kommer att innebära uppgradering och omprofilering av den nya kedjan, där ägaren Norsk Treningshelse AS investerar över 40 miljoner i träningsutrustning från Technogym.

"Uppgraderingen och omprofileringen är historisk. Aldrig tidigare har en träningskedja investerat så mycket i ett enda företag. Det finns inte heller någon leverantör i Norge som levererar bättre utrustning än Qicraft", säger VD Trygve Hagen.

Family valde Qicraft som huvudleverantör eftersom det fick det bästa erbjudandet när det gäller kostnad, nytta och kvalitet. 

Den nya kedjan, som behåller namnet Family Sports Club, består av 56 gym och har över 70 000 medlemmar.

"Det viktigaste för oss framöver är att öka kundnöjdheten. För att göra det måste vi ha en bra produkt att erbjuda, där utrustningen är en viktig faktor. Vi satsar mycket på att uppgradera gymmen så att de är uppdaterade för att ge kunderna vad de förväntar sig. Vi erbjuder dem kvalitetsutrustning som är innovativ och aktuell", menar Hagen.

Uppgraderingen tar också ett steg mot det digitala, där löpband och annan utrustning får skärmar med de senaste funktionerna.

"Leveransen handlar inte bara om en stor försäljning eller ett stort anbud som ska vinnas eller förloras. Det handlar inte minst om att följa med på en resa som partner med någon som helt klart kommer att göra stora förändringar”, säger Kristian Eliasson, Country Manager på Qicraft Norge.

Eliasson tvivlar inte på att samarbetet med Family Sports Club kommer att stärka Qicraft och ge synergieffekter. Han tror också att Familys stora investeringar kommer att påverka hela gymbranschen. "När en så stor kedja som Family Sports Club väljer att höja nivån så väsentligt kommer detta att sätta press på andra spelare i gymbranschen. För oss betyder leveransen att Technogym-utrustning blir ännu mer attraktiv. Dessutom är det en enorm prestige att bli vald som leverantör på den här nivån", fortsätter Eliasson. 

Qicraft blir också en sparringspartner för hur Familys investeringar ska användas på ett optimalt sätt.
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB