SAFE Education förstärker sin organisation

Det nordiska utbildningsföretaget SAFE Education, som i somras förvärvades av Qicraft Group, presenterar en ny stark nordisk ledningsgrupp som ska leda företaget in i framtiden. 

Företaget förutspår att det kommer ske stora förändringar på utbildningssidan, där det kommer att krävas nya kompetenser, förmåga att navigera i en omvärld i snabb förändring och mod att visa vägen.
 
Styrelsen har utsett Anette Elmhag till nordisk VD och Brian van den Brink till nordisk marknadschef. Anette Elmhag och Brian van den Brink har som uppgift att förnya och utveckla verksamheten.
 
SAFE Education var det första utbildningsföretaget som statades med inriktning mot utbildningar för träningsbranschen och har nu över 25 års erfarenhet av licensutbildningar till Personliga Tränare, Gruppträningsinstruktörer, Kostrådgivare och tillhörande vidareutbildningar.
 
Anette Elmhag har under de senaste sju åren drivit egen konsultverksamhet inom ledarskap och säljutveckling och har under de senaste två åren haft ett interimsuppdrag som VD för Ryska Posten Bemanning. Hon har även en bakgrund som försäljningschef för SATS Sverige. ”Då jag fick frågan om att ta rodret för SAFE Education var det ett enkelt val att säga ja. Efter några år utanför träningsbranschen känns det otroligt spännande att kasta sig in den igen och vara med och bidra till att fler mår bättre genom att tillföra riktigt vass kompetens. Vi är i ett mycket spännande skede där den digitala utvecklingen kommer att spela stor roll i vårt verksamhetsområde framöver och våra ambitioner att ligga i framkant på marknaden kommer att genomsyra allt vi gör framöver. SAFE Education vill och kommer att göra skillnad”, menar SAFE:s tillträdande VD Anette Elmhag.
 
Brian van den Brink har under de senaste åren arbetat som nordisk marknadschef inom Qicraft Group, drivit egna bolag samt har även varit marknadschef för SATS.
 
Det är nu även klart att Jonas Lissjanis tar plats i SAFE:s ledning i rollen som nordisk Format- och utbildningschef. Detta möjliggörs då SAFE Education stärker sin position genom att förvärva Jonas Lissjanis tidigare arbetsplats - utbildningsföretaget Sports Club Education. För SAFE Educations ägare, Qicraft Group, innebär detta det andra uppköpet på kort tid då företaget nyligen förvärvade SAFE från SATS-koncernen.
 
Jonas Lissjanis har en lång och gedigen karriär som personlig tränare och har under de senaste 10 åren hunnit arbeta som nordisk chef för personlig träning inom SATS-koncernen, varit utbildningschef för Eleiko och byggt upp deras personliga tränarutbildning samt nu senast grundat och drivit Sports Club Education.
 
”Det har varit en fantastisk resa med Sports Club Education där vi på knappt tre år byggt upp en organisation, ett utbildningsteam och en lärarkår i absoluta toppklass och som på kort tid har blivit branschledande i Sverige. Det känns enormt inspirerande att via uppköpet följa med på en resa där vi har helt andra ekonomiska muskler att utveckla verksamheten på, vilket gör att vi snabbare kan ta nästa steg på den nordiska utbildningsmarknaden och över tid kliva in på den europeiska scenen. Vår ambition är att bygga en modern utbildningsverksamhet i absolut världsklass”, kommenterar Jonas Lissjanis.
 
”Kompetens och utbildning kommer att spela en stor roll för framtidens träning. Vi är otroligt stolta att påbörja resan med SAFE Education, för att utveckla bolaget vidare är det avgörande med en stark ledning som har en klar ambition och tydliga målsättningar för vägen fram. Därför blir otroligt spännande att få på plats personer i ledande roller med erfarenhet samt branschkunskap.  Det ger oss stora möjligheter att kunna leverera bästa möjliga kvalité inom relevanta ämnen och med uppdaterat innehåll på produkter och utbildningar från SAFE Education. Jag välkomnar Anette, Brian och Jonas till teamet på SAFE, ser fram emot resan tillsammans med dem och önskar de all lycka till”, säger Farhad Jabbari, Styrelseordförande SAFE Education.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo