Den mest populära gruppträningsaktiviteten

Det finns nu nya undersökningar med fokus på konsumenters träningsintresse, vilket ger värdefulla insikter om hur gymägare kan uppnå fortsatt framgång med sin gruppträning.

Vad är den mest populära typen av klass du kan erbjuda på ditt gym? Kan det vara en högoktanisk HIIT-klass, en själgrävande yoga-session eller ett stabilt styrke-pass? Resultaten är nu på plats - inomhuscykling lämnar alla andra efter sig.
 
Flera nya studier visar att inomhuscykling är den mest populära gruppträningskategorin bland medlemmar. Resultatet från "Les Mills Global Consumer Fitness Survey" (som täcker över 12 100 gymkunder i 22 länder) visar att 20 % av den globala fitnessmarknaden för närvarande utför eller skulle överväga att vara med i en ”indoor cycling class”.
 
Samtidigt visar den nya rapporten "Moving Communities: Active Leisure Trends 2018" från DataHub och UKActive att "Indoor Cycling" är en huvudattraktion för gym. Den står för 13 % av den totala utnyttjandet inom gruppträning. Yoga och Pilates-klasser kom på andra plats (7% vardera), följt av BODYPUMP ™ (6%). Rapporten är en sammanställning från data genererad av 3 miljoner kunder och 150 miljoner enskilda besök utförda på på 396 gym.
 
Inomhuscykling är en växande kategori
Vissa branschgurus har föreslagit att inomhuscykel har nått sin topp och är på väg ner i populäritet - men så är inte fallet. Tvärtom, framtiden ser ljus ut och denna träningsform har inte nått sin peak. Exempel som bevisar detta är inomhuscyklings populäritet bland Millenialls. En rapport från Consumer Fitness Survey visar att 29 % av Millennials antingen tränar för närvarande eller överväger att köra ett indoor cycling pass. En stor draghjälp för att lyfta populariteten har kommit från explosionen av cykelbaserade ”boutique fitness clubs”. Men även hem- och virtuella träningspass samt prestationsfokuserade klasser - har utökat intresset för inomhuscykling.
 
Som gymägare är detta väldigt positiva nyheter. Inomhuscykling kan ge en hög ROI per kvadratmeter och träningsformen har en förmåga att locka till sig ett brett urval av medlemmar. Unga, gamla - tjocka, smala - vältränade, otränade - alla kan få ut något av inomhuscykling. Du får en väldigt effektiv kardioträning utan hopp och komplicerade rörelser.
 
En annan fördel är konsumentens välvilja kring att spendera höga summor för att ta del av denna träningsform. Undersökningar visar att medlemmar som är kund hos en specifik cykelstudio spenderar i snitt 1 015 kr per månad i jämförelse med en fullserviceklubb som kan debitera i snitt 475 kr per månad.
 
LM exertainment
 
Nyckeln till framgång
Låt inte din cykelstudio stå tom under de flesta öppettider. De gäller att ha en mer holistic syn på vilka kundgrupper som vill använda träningsformen.
 
Se till att ditt schema ger möjligheter för medlemmar att delta i en blandning av de tre viktigaste cykelupplevelserna:
• Fitness  - för personer som vill ha en effektiv ”allround” kardioträning under 1- 3 träningspass per veckan.
• Prestanda - för de som söker hög intensitet, kortare träningspass, som ger bra resultat på kort tid.
• Exertainment - för de som letar efter en inspirerande och rolig upplevelse i kombination med effektiv träning.
 
Dessutom kombinera live klasser med virtuella klasser - då kan du optimera studioanvändningen och nå imponerande beläggningsgrader. Då är det fullt möjligt för ditt gym att erbjuda 80 - 100 cykelpass varje vecka.
 
Lösningar för allt detta hittar du hos Les Mills. 
Här finns cykelkoncepten THE TRIP ™, LES MILLS SPRINT ™, RPM ™ samt i virtuellt format RPM™, SPRINT™ och THE TRIP™.
 
 
För mer information, kontakta:
Lena Holmberg 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo