Perfekt tjänst för företag

Söker ditt gym bra idéer för hur ni ska skapa attraktiva friskvårdspaket till era företagskunder?

Att ge företaget en möjlighet att träna både på arbetsplatsen och på ert gym lär vara en oslagbar kombination. Detta kan vara möjligt genom ett samarbete med nya Power Plate FitStopTM.

Denna aktivitetsstation gör användaren friskare på många vis och då även mot den farliga ”sittsjukan” som är ett stort hot mot vår hälsa. För att minska de skadliga effekterna av ett orörligt arbete har Power Plate utvecklat nya aktiveringsstationen FitStopTm - speciellt utformad för att hantera spänningar, stelhet och utmattning. En skön aktivering av kroppen som skakar bort eftermiddagströtthet och som av vissa förutspås bli nästa stora trend inom företagshälsa. Det är lika farligt att sitta still för länge som att röka. Våra levnadsvanor och rörelsemönster förändras hela tiden. Större andel av Sveriges befolkning jobbar inte längre med fysiskt tunga arbeten utan allt fler sitter framför en dataskärm. Att sitta länge ökar risken för dålig hälsa och är associerat till flera allvarliga hälsorisker som övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck och belastningsskador för att nämna några. Lindrigare, men mycket vanliga besvär är spänningar i nacke och rygg, dålig hållning, stelhet och dålig blodcirkulation.

Genom att ha en eller flera FitStop-stationer på kontoret blir det väldigt lätt att på ett skönt och effektivt sätt aktivera kroppen. Det finns färdiga 3-minuters program som är enkla att följa på displayen. Man blir inte svettig och behöver inte byta om även om helkroppsvibrationerna gör att 95 procent av muskelfibrerna får jobba. ”Perfekt på eftermiddagen då det är vanligt med en liten trötthetsdipp", menar Staffan Göransson, ansvarig på Power Plate Sverige.

Fitstop2

Powerplate FitStop har olika aktiveringsprogram bestående av en serie av rörelser som bidrar till att minska de negativa effekterna av en stillasittande arbetsdag. Power Plates vibrationsteknologi resulterar i att musklerna aktiveras. Den ökade stimuleringen av olika muskelgrupper gör att man snabbt känner resultat. Varje övning på Power Plate FitStop genomförs i 30-60 sekunder vilket innebär att det endast tar tre, åtta eller femton minuter att genomföra ett FitStop pass.

Microsofts huvudkontor i England använder Power Plate FitStop som en del av deras strategi inom företagshälsa. Två andra stora företag med säte i England, Sainsbury’s and BSkyB, följde en liknande strategi som en del av ett pilotprogram under utvecklingen av Power Plate FitStop. Efter sex månader kunde Sainsbury’s visa på en förbättring av stillasittande beteende med 37 procent, en minskning av sjukskrivningar med 70 procent, 70 procent kände sig mer energiska och 67 procent av de anställda kände sig mindre stressad. BSkyB gillade FitStop så mycket att de köpte utvecklingsredskapen från pilotprogrammet och ska ta ut det i ännu större utsträckning.

Även i Sverige satsar nu företag på denna aktivitetsstation. ”Vi har ställt två Power Plate FitStop-stationer bredvid varandra så för ett kort möte ställer vi oss gärna där. Ett perfekt sätt att aktivera kroppen på", säger Abed Al Saffar, VD Ur&Penn.

”Sveriges arbetsföra befolkning blir inte yngre, och som arbetsgivare kan man erbjuda Power Plate FitStop till sina anställda vid en tidpunkt då det fortfarande kan göra en meningsfull skillnad i deras liv”, avslutar Staffan Göransson, Power Plate Sverige.

Läs mer på www.powerplate.com

Kontakta Staffan Göransson på - www.thrab.se

 

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB