Utbildning

Utbildning (3)

Concept Träningsredskap är en komplett leverantör av professionell gymutrustning. I sin support ut mot gymmen erbjuder Concept även olika instruktörsutbildningar.

Ett exempel är utbildningen TRX Gruppträning, TRX Group Training Course,. Den 26 april håller sätt Ronland denna utbildning på Concept´s huvudkontor i Jönköping. I denna utbildning bygger du vidare på dina kunskaper kring TRX och lär dig hur man framgångsrikt kan jobba med TRX i grupp. Ta del av innehållet och upplägget av två bra gruppträningspass som passar såväl mindre som större grupper - ”TRX Fit” och ”TRX Strong”. 
 
Concept har den unika möjligheten att med ensamrätt i Sverige erbjuda sina kunder en godkänd Certifierad TRX utbildning. Som deltagare får du en diplomering direkt från TRX i USA. 
 
Några av Concepts närmaste utbildningstillfällen är:
 
1. TRX Suspension Trainer den 8 februari.
Erhåll kunskap och färdighet för att använda TRX Suspension Trainer både på dig själv och andra oavsett fysisk nivå, samt förstå varför TRX är ett så unikt och kraftfullt träningsredskap. Kursmaterial från TRX ingår.
Målgrupp: Du som vill lära dig träna effektivt på egen hand eller du som jobbar med att göra tränings/rehabupplägg till andra.
Förkunskaper: Inga. Du bör ha viss träningsvana.
 
Examinering:  För certifiering ska du kunna uppvisa korrekt hanterande av TRX Suspension Trainer med god teknik. Du erhåller intyg från TRX i USA.
Övrigt: Utbildningen är både teoretisk och praktisk.
Pris: 2 875 kr vilket är inkl moms.
 
2. TRX Functional Training Course den 19 februari.
Denna utbildning har fokus på att utrusta gruppträningsinstruktörer med de kunskaper och färdigheter som behövs för att skapa och instruera gruppträningspass med funktionell träning. Kursmaterial från TRX ingår.

Målgrupp: Instruktörer och tränare som arbetar med gruppträning, samt för dig som vill ha fördjupa dina kunskaper inom TRX Suspension Training.
Förkunskaper: Du bör ha viss träningsvana Har du tidigare gått vår TRX STC-utbildning kommer du ha god nytta av det.

Examinering: För certifiering ska du kunna uppvisa övningarna med god teknik. Du erhåller intyg från TRX i USA.
Övrigt: Utbildningen är både teoretisk och praktisk.

Concept utb

 
3. TRX Gruppträning (TRX Group Training Course, GTC) den 26 april.
Som deltagare kommer du att bygga vidare på dina kunskaper kring TRX och lära dig hur man framgångsrikt kan jobba med TRX i grupp. Vi lär ut hur du som gruppträningsinstruktörer samt ”PT´s för Small groups” genom kunskap och färdighet skan skapa och instruera gruppträningspass med deltagare på olika nivåer. Du ökar din förståelse kring varför TRX är ett så unikt och kraftfullt redskap. Den här utbildningen lär dig två bra gruppträningspass som passar såväl mindre som större grupper - ”TRX Fit” och ”TRX Strong”. Kursmaterial från TRX ingår.
 
Målgrupp: Instruktörer och tränare som arbetar med gruppträning, samt för dig som vill ha fördjupa dina kunskaper inom TRX Suspension Training.
Förkunskaper: Du bör ha viss träningsvana. Innan utbildningen startar kommer du att få de olika inställningarna av TRX-bandet samt träningsprinciperna sända till dig. Dessa behöver du praktisera och kunna då utbildningen hålls. Har du tidigare gått vår TRX STC-utbildning kommer du ha god nytta av det.
 
Examinering: För certifiering ska du kunna uppvisa korrekt handhavande av TRX Suspension Trainern samt övningarna med god teknik. Du erhåller intyg från TRX i USA.
Övrigt: Utbildningen är både teoretisk och praktisk.
Pris: 2 875 kr inkl moms

Missa inte en av årets höjdpunkter för alla som arbetar i branschen för träning och hälsa - nu närmar sig IHRSA 2020.

Här samlar IHRSA den 18 - 21 mars 2020 över 12 000 branschfolk från mer än 80 olika länder som alla vill lära sig mer om hur man driver en lönsam gymverksamhet. Det är nu den 39:e gången som IHRSA genomför sin årliga internationella Convention & Trade Show. Missa inte detta tillfälle att umgås med andra gymägare och chefer från olika länder i hela världen.
 
Alla som deltagit på IHRSA vet att man kommer hem med en massa nya idéer och extremt mycket inspiration. Här hittar du innehållsrika seminarier som presenteras av en rad talare inom och utanför branschen. Dessa seminarier tar upp såväl aktuella som framtida utmaningar för vår bransch.
 
2020 års huvudtalare är:
Josh Sundquist, Best-selling Author, Paralympian
One More Thing, One More Time
 
Scott Stratten, Best-selling Author, and President, UnMarketing
UnSelling: The New Customer Experience
 
James Clear, Best-selling Author, Entrepreneur
Atomic Habits: How to Get 1% Better Every Day
 
Crystal Washington, Futurist, Technology Strategist, Author
Imagine the Future
 
Som deltagare kan du tal del av över 100 olika seminarium under flera olika teman. Dessutom en del paneldebatter, workshops och ”early morning workouts”. Allt för att deltagarna ska få idéer, inspiration och verktyg som förbättrar driften till en mer lönsam verksamhet. IHRSA utbildningsprogram har fokus på följande spår:
 
* Teknologi
* Koncept & Utrustning
* Management
* Service & Kundtrohet
* Personlig Träning
* Hälsoförebyggande & Wellness
* Marknadsföring & Försäljning
* Utbud
* Strategier & Finans
* Personal
 
Mässa med över 400 utställare
Utöver arrangemangets utbildningsdel finns en stor mässa som är öppen torsdagen den 19 mars och fredagen den 20 mars. Nu lovar IHRSA att mässan blir större och bättre än någonsin. På San Diego Convention Center får de över 400 utställarna gott om utrymme för att visa upp sina produkter och tjänster. De flesta leverantörer brukar släppa sina nyheter i samband med IHRSA konventet vilket alltid besökarna ser fram mot.
 
San Diego som stad erbjuder en mängd upplevelser och klimat utöver det vanliga. Därför är det ett perfekt tillfälle att kombinera "business with pleasure". Ta därför tillfället att ta ett steg tillbaka från din vardag, hitta inspiration och planera för en bättre framtid.
 
 
Genom att ange koden "GB20” erhåller du 100 dollar i rabatt på en full registrering till konferensen eller 75 dollar i rabatt på ett 3-dagars pass.
 
Läs mer om IHRSA 2020 i San Diego här >>
 

Nyligen genomfördes den 8:e MBM-konferensen, som nu är en väl inarbetad mötesplats för de stora aktörerna inom branschen för träning och hälsa. 

MBM ́s drygt 90 deltagare har alla en position som ägare eller i en ansvarig chefsroll. MBM konferensen 2019 samlade 25 verksamheter som ansvarade för över 520 klubbar med en gemensam omsättning på nära 3 miljarder kronor. Ingen annan konferens samlar så mycket "power" i ett och samma rum.
 
Lägg sedan till ett brett och högkvalitativt utbud av ledande leverantörer av produkter och tjänster - resultatet blir att MBM är den optimala konferensen för Dig som leder, driver och utvecklar branschen.
 
Denna konferensform har funnits sedan 1993 men den första Nordiska träffen arrangerades 2007 i Helsingborg. Allting handlar om att bygga relationer, utbyta erfarenhet och via utvalda leverantörer få nya idéer för ökad lönsamhet. 
 
MBM 19xa
 
Här följer några kommenterar från deltagare:
Tack för ett jättefint arrangemang. Riktigt bra och givande.
 
Jag är riktigt imponerad av setupen och värdskapet för MBM. Väldigt bra möten, härlig stämning och bra underhållning. 
 
Vill ge ett STORT tack för MBM eventet – varit superbra på alla sätt. Lyfter på hatten för detta arrangemang.
 
Tack för allt kopplat till MBM. Åkte hem sjukt taggad och inspirerad.
 
Tack för en mycket välorganiserad MBM - detta är en forum som är helt rätt för att utveckla och göra branschen mer lönsam.
 
Anledningarna till att MBM-konferensen fått ett sådant positivt omdöme är att den innehåller många väldigt givande delar. Det som brukar lyftas fram är - som deltagare kan du möta andra likasinnade i branschen och utbyta värdefull erfarenhet, göra fina affärer med ledande leverantörer, lyssna på intressanta föreläsningar samt skaffa ny energi genom att äta gott tillsammans med underhållning i en högklassig miljö.
 
MBM 19xcc
 
Konferensens utbildningsprogrammet är av toppklass och väldigt uppskattat. Årets utbildare var -

Jon Nasta som lyfte fram påståendet - ”Gymbranschen måste vakna och leverera vad kunden vill ha, när de vill ha det”. Jon redovisade analyser från feedback - samlat från över 8 miljoner intervjuade gymmedlemmar runt om i hela världen. Vi fick reda på vad medlemmar verkligen ”går igång på” och vad som ”gör dem riktigt missnöjda”.

Rory McGown är en världsledande expert på ”hur man sätter ihop” det perfekta kundanpassade gymmet. Han redovisade många slutsatser som GYMetrix mätningar kommit fram till. Det handlar om ”hur förändringar i gymmets design och val av utrustning kan förbättra kundens upplevelse”. Extremt intressant fakta presenterades om vilken utrustning som kunden efterfrågar mer av och vilken som är onödig att investera i. Vidare belyste Rory att det handlar inte bara om att investera i rätt utrustning utan det är också viktigt att placera utrustningen på rätt plats i gymmet. Vill du starta ett nytt koncept? Då bevisade Rory att personalens agerande kan vara den avgörande faktorn för succé eller totalt misslyckande.

PG Wettsjö stod för en föreläsning i toppklass. PG är en 5-stjärnig föreläsare som kan fascinera, beröra, motivera och roa dig som deltagare samtidigt. I denna presentation utgick PG från tanken - ”Kunden borde vara ditt enda fokus för utan kunder dör din verksamhet”. Det handlar om att implementera en servicekultur i organisationen, alltid imponera på kunden och göra det extremt svårt för konkurrenten att ta dina kunder. Vi fick lära oss varför vi och våra medarbetare kan brista i sitt kundfokus och fick tips på hur man kan bygga en säljande servicekultur.
 
Ansvarig för MBM är Björn Johansson som säger - ”Vi har fått extremt mycket beröm för upplägget, genomförandet och stämningen - så det känns bra. Verkligen ett toppengäng på plats - utan deltagarnas positiva inställning hade det aldrig blivit lika bra. Sen är mixen av olika aktiviteter avgörande. Dessutom är tidsplaneringen tuff och alla måste följa ett väldigt detaljstyrt schema vilket uppskattas, här finns ingen tid för bullshit. Tack även till min absolut bättre hälft Annette Duhs som på ett proffsigt sätt ser till att konferensen flyter och alla känner sig välkomna”.
 
Nästa MBM-konferens arrangeras den 7 - 8 oktober 2021.
 
MBM 19xb

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB