Rätt träning för bättre hälsa vid olika sjukdomar

Boken ”Fysisk aktivitet som medicin – ett hjälpmedel för att minska stillasittandet” ger råd och tips om hur fysisk aktivitet kan användas för att främja hälsa, samt tydliga rekommendationer om fysisk aktivitet och träning vid olika sjukdomar. Boken vänder sig till friskvårdsaktörer, idrottsledare och personliga tränare, men även till patienter och intresserad allmänhet.

Att träning och fysisk aktivitet är viktigt känner de flesta till ändå visar återkommande rapporter att fler och fler rör på sig alldeles för lite. Riksidrottsförbundet betonar i sitt intressepolitiska program att rörelseförståelse är lika viktigt som läsförståelse. Boken Fysisk aktivitet som medicin – ett hjälpmedel för att minska stillasittandet - som nu ges ut av SISU Idrottsböcker ger på ett förståeligt och tydligt sätt råd och tips för fysisk aktivitet som medicin.
 
"Rörelseförståelse är världens billigaste medicin. Regelbunden träning och fysisk aktivitet bidrar till bättre fysisk hälsa, förebygger flera kroniska sjukdomar, förbättrad mental hälsa och bättre välmående i allmänhet. Något som bidrar till att individen mår bra, men också till ett friskare och starkare samhälle. Det handlar inte bara om att få fler att idrotta, utan att på riktigt förstå att det här är något som alla människor behöver för att kunna leva fullständiga och hälsosamma liv", säger Aila Ibanez Mengüc, Riksidrottsförbundet.
 
I samband med heldagskonferens i samma ämne kommer representanter från SISU Idrottsböcker finnas på plats med boken. Författarna deltar även under dagen som föreläsare. "Mer och mer forskning visar att regelbunden fysisk aktivitet och minskat stillasittande är några av de viktigaste faktorerna för att förebygga fysisk och psykisk ohälsa. Dessutom vet vi nu att fysisk aktivitet och träning även är en viktig del i behandlingen för de som redan drabbats av sjukdom. Många gånger kan fysisk aktivitet ge lika stor som effekt som läkemedel eller till och med större, säger Ing-Mari Dohrn", forskare vid Karolinska Institutet och ordförande i Yrkesföreningar för Fysisk Aktivitet (YFA)*, som står bakom Fysisk aktivitet som medicin i samarbete med SISU Idrottsböcker.
 
Konferensen arrangeras avSFAIM, Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin och hålls i aulan, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH. Här hittar du hela dagsprogrammet för konferensen.
 
Rörelseförståelse: Ett livslångt lärande och utvecklande av de färdigheter en person behöver för att vilja, våga och kunna vara fysiskt aktiv nu och i framtiden. Och att ha kunskapen och förståelsen att faktiskt prioritera fysisk aktivitet.
 
För mer information om boken, konferensen och/eller eventuellt recensionsexemplar av boken kan du kontakta:
Lena Skärhult
SISU Idrottsböcker
08-699 62 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Rate this item
(0 votes)
Johan Klavestrand

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo