PureGym köper upp Fitness World i Danmark

PureGym som grundades 2008 och är Storbritanniens ledande gymkedja där de driver över 260 gym med mer än en miljon medlemmar. Nu vill man snabbt expandera internationellt och meddelar att man köpt upp Danska Fitness World.

PureGym som verkar i budgetsegmentet erbjuder prisvärda och flexibla medlemskap med gymaccess 24 timmar om dygnet. Sedan starten har man vuxit genom egna öppningar och förvärv. Genom förvärvet av Fitness World i Danmark är PureGym Europas nästa största gymkedja. De servar 1,7 miljoner medlemmar på mer än 500 gym i Storbritannien, Danmark, Schweiz och Polen.
 
Fitness World grundades 2005 och dominerar stort i Danmark men har även startat gym i Polen (via förvärvet av gymkedjan Condizione) och Schweiz (via förvärvet av gymkedjan Basefit). Totalt hade Fitness World 230 gym och 600 000 medlemmar som nu kommer att omvandlas till PureGym´s koncept. Under 2018 hade Fitness World intäkter på ca 2,2 miljarder sek och EBITDA på ca 475 miljoner sek.
 
Affären kommer att ge PureGym en betydande position på den Europeiska marknaden och snabbt påskynda den tilltänkta internationella expansion, som inkluderar planer på att etablera sig i USA.

"Fitness World är ett företag som vi länge har beundrat. Teamet där har gjort ett enastående jobb på den mycket attraktiva Danska marknaden, även med spännande tillväxtpositioner i Schweiz och Polen. Denna transaktion samlar två väl matchade, framgångsrika och marknadsledande företag. Kombinationen skapar en kraftfull plattform för att påskynda tillväxten och leverera det vi vill - att få ännu fler människor, mer aktiva, oftare", säger Humphrey Cobbold, VD för PureGym.
 
Transaktionen beräknas vara genomförd i början av 2020 med vissa förbehåll som behöver uppfyllas.
 
"Liksom PureGym brinner vi för att göra fitness mer överkomligt och tillgängligt. PureGyms beslut att investera i Fitness World är ett bevis på att vi byggt en attraktiv verksamhet. Vi är en tydlig marknadsledare i Danmark och en växande aktör i Schweiz och Polen. Genom PureGym kommer vi nu beröra fler människor i Europa”, säger Steen Albrechtslund, VD för Fitness World.
 
Frågan är om PureGym kan tänka sig att även gå in i Sverige? Här finns några stora gymkedjor som kan vara bra uppköpskandidater.
 
Last modified on lördag, 04 januari 2020 17:03
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB