Puls & Träning lyfter till nästa nivå

År 2006 öppnade Karin och Leif Sager det första Puls & Träning-gymmet i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Både Karin och Leif är från helt andra branscher, men hade ett stort intresse av träning och tyckte att de såg en öppning på marknaden. Efter en analys ansåg de att det borde finnas en marknad för lite mindre, lokala och familjära gym, med långa öppettider och bra priser på träningskort.
 
"När vi startade gjorde vi allt själva. På dagarna var vi personliga tränare, kvällarna sålde vi medlemskap och på nätterna skötte vi administrationen. Men det gick bra och när vi öppnat gym nummer två sa vi att vårt mål är att ha 100 anläggningar. Då skrattade folk åt oss. De flesta tyckte nog vi var galna”, säger Karin Sager.
 
Idag finns det fler än 80 Puls & Träning-gym i Sverige, både i egen regi och som franchise. Huvudmarknaden är i Stockholm men det sker även en expansion i södra Sverige. Dessutom finns 9 stycken Puls & Träning-gym i Finland, där man ser en bra potential för tillväxt. Totalt omsätter gymkedjan cirka 200 miljoner kronor med cirka 250 medarbetare, varav ett 30-tal på huvudkontoret. Nu har bolaget flera delägare och 2017 klev Per Lehmann in som extern VD för Puls & Träning.
 
Schysst, smart och fräscht
En sak som skiljer Puls & Träning från andra gymkedjor är att de är receptionsfria. Personalen består istället av gymvärdar och Personliga Tränare. Tack vare maxtaket på hur många medlemmar som tas in blir det sällan kö till maskinerna, och eftersom det handlar om lokala etableringar är medlemmarna ofta bekanta med varandra vilket leder till trevlig och avslappnad stämning i lokalen.
 
"Våra kärnvärden är ’Schysst, Smart och Fräscht’. Och vi lägger mycket möda på detaljerna. Har man ’Fräscht’ som kärnvärde så är städning viktigt. Därför städas det väldigt ofta i lokalerna, det är vår hederskodex som alltid efterföljs”, menar VD Per Lehmann
 
Kedjans största gym öppnar i Hägersten
Nyligen öppnade Puls & Träning Västberga – kedjans största gym någonsin. Gymmet är hela 1353 m² och här hittar du ett stort utbud av konditions- och styrketräningsmaskiner samt avdelning för fria vikter. Det finns också gruppträning, spinning, virtuell rodd, barnpassning, cafédel, behandlingsrum och mycket mer. Dessutom ett DJ bås i gymmet där planerna är att erbjuda olika temakvällar och events. Lokalerna inspirerar verkligen till träning och logistik samt teknik är väl genomtänkt. 
 
PoT invig
”Vårt stora gym i Västberga är självklart ett flaggskepp för oss. Men vi går vidare och har en tydlig strategi framåt, där merparten av våra nyöppningar sker i egen regi men även nya franchisegym kommer att etablera sig på olika orter. Även om Stockholm är vår huvudmarknad finns det många intressanta platser att öppna gym på, exempelvis har vi snart tre nya verksamheter igång i Malmö och ett fjärde gym tecknat och klart. Vi fortsätter även vår expansion i städer som Helsingborg och Göteborg. Vi är trygga med vår affärsmodell och den kompetens vår organisation besitter och då finns det möjlighet att gasa på”, avslutar VD Per Lehmann.
 
Se en 3-d film om nya gymmet i Västberga här >>
 
Läs mer om Puls & Träning här >>
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB