Wellness Studio köper upp nya gym

Wellness Studio forsätter sin expansion i sydöstra Sverige med att nu även etablera sig i Kristianstad och Åhus. Expansionen görs genom ett inkråmsförvärv av Xercise som idag har två anläggningar i Kristianstad och en anläggning i Åhus. 

Wellness Studio är en expansiv och innovativ friskvårdskedja. Tidigare verkade man främst i Blekinge men också i Småland - och nu har man även gett sig in i Skåne. Företaget hade så sent som i början av 2015 12 klubbar (inklusive ett Crossfit gym) på 11 olika orter. Men genom olika förvärv och egenöppningar har man vuxit snabbt. Exempel på förvärv är att Wellness Studio under hösten 2017 köpte gymkedjan Motiva som hade 5 gym. Och nu med förvärvet av Xercise och en egen nyetablering i Älmhult kommer Wellness Studio i september 2018 inneha 25 aktiva anläggningar. Det är dessutom klart att de efter årsskiftet öppnar sin 26:e anläggning i Lyckeby, Karlskrona. Totalt är de nu ca 18 000 medlemmar och över 300 anställda. Wellness Studios beräknade omsättning år 2018 uppgår till cirka 80 000 000 kr. 
 
Wellness Studio 18

 

Xercise i Kristianstad ägdes och drevs av entreprenören Hans Kempner. Redan 1993 hade Hans en tanke på att öppna gym i Kristianstad. Men just då blev det inget läge utan det dröjde till våren 2000 innan Xercise öppnade sin verksamhet. Hans blev tidigt känd för att ha ett premium gym där även den glade motionären kände sig välkommen. Verksamheten fungerade bra och 2005 öppnade Hans ett nytt Xercise gym, nu med ett mer cityläge i Kristianstad. Som VD såg Hans till att gymmen hela tiden hade toppklass när det gällde utrustning, koncept och teknik. Och 2017 var det dags för en ny expansion - denna gång förvärvade Xercise ett gym i Åhus, nämligen Wellnez. Om Xercise skulle kört sin verksamhet vidare i egen regi hade man nu uppnått en omsättning på cirka 14 000 000 kr. Men istället valde Hans att sälja till Wellness Studio.

”Jag är mycket nöjd med att just Wellness Studio tar över, vi har samma syn på hur träningsanläggningar ska se ut och drivas. Jag har jobbat med Xercise i snart 20 år och känner att det var dags att lämna över. Jag kommer inledningsvis fortsätta i verksamheten som tidigare men med tanken att över tid minska min närvaro” säger Hans Kempner. 
 
Utifrån sina värdegrunder Glädje, Passion och Omtanke arbetar Wellness Studio för att ständigt utvecklas och på så sätt nå sitt mål - att bli en av landets främsta friskvårdskedjor med Sveriges mest nöjda medlemmar. i deras affärsidé ingår att erbjuda effektiva och lättillgängliga tjänster med hjälp av motiverande och kompetent personal. En viktig del i lättillgängligheten är av att kunna erbjuda träning på flera platser nära där medlemmarna bor och arbetar. En annan är att ha generösa öppettider.
 
Wellness Studio Joachim
 
Just tillgängligheten blir nu, genom förvärvet av Xercise, ännu bättre för Wellness Studio´s medlemmar. ”Kristianstad är ett intressant och expansivt område. Vi ser goda möjligheter att växa och det ger positiva effekter för både medlemmar och personal” säger Joachim König, delägare i Wellness Studio. ”Vad som dessutom är positivt för våra medlemmar är att både Wellness Studio och Xercise sedan tidigare har arbetat med MyWellness Cloud vilket är en plattform som hjälper oss engagera, motivera och kommunicera med våra medlemmar” fortsätter han. ”Vi ligger ligger i framkant bland träningsanläggningar när det kommer till användning av konceptet som gör att vi snabbt kan introducera och följa upp nya medlemmar med hjälp av personliga tränare”. 
 
Om framtida utmaningar menar Pelle Ström, delägare i Wellness Studio - "Vi har en del fokusområden men en viktig del är att på ett kostnadseffektivt sätt förbättra vår bransch stora utmaning - nämligen retention. Svårigheten är att få samtliga medlemmar att verkligen komma igång med regelbunden träning. Vi tror på en unik paketering av ny teknik tillsammans med högkompetent personal säkerställer att medlemmar verkligen väljer rätt nivå på medlemskap och snabbt hittar in i sin träningsregelbundenhet. Kunden är mycket mer medveten idag och utmaningen är att kunna leverera värden som man vill betala för. Här kommer också mertjänster nära vår corebusiness in, som PT och massage. Det påverkar oss till ökad lönsamhet men också till att medlemmen får bättre resultat".
 
Wellness Studio letar konstant efter nya etableringsmöjligheter i sydöstra Sverige. 
 
Läs mer på wellnesstudio.se
Rate this item
(0 votes)
Last modified on måndag, 06 augusti 2018 13:06
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo