Bli mer effektiv med dina e-post utskick

Instagram, Facebook och annan social media i all ära men det klassiska e-postmeddelandet har mycket power - använder ditt gym denna fenomenala kommunikationskanal på rätt sätt?

Andelen internetanvändare som använder e-post har stadigt legat på en nivå runt 95 procent de senaste tio åren. Detta gör e-post till den överlägset största och billigaste kommunikationskanalen. ​E-post är långt ifrån "gammalt och förlegat" och om du som gym inte redan nu har en strategi för e-postkommunikation mot befintliga och presumtiva medlemmar - är det hög tid att storsatsa på denna tjänst.
 
Det innebär självklart inte att du ska säga Nej till att kommunicera via sociala medier. Det gäller att utnyttja både sociala medier och e-post - det viktiga är att använda tjänsterna där de ger mest effekt. Och glöm inte SMS - här har vi en annan extremt effektiv kommunikationskanal. Idag anser en del mediaexperter att många företag inte funderar så mycket på effekten utan mer väljer ”det som känns roligast att jobba med” - då är det Instagram och Facebook som är mest populära. Men ska ”vad som känns roligast” verkligen vara grunden till din verksamhets val av kommunikationskanal? Om det är så - når absolut inte din verksamhet sin optimala kapacitet.

Ingen öppnar mina e-post utskick
Det finns en myt om att "ingen öppnar sina mejl” - därför är det ingen mening att skicka dem. Detta stämmer inte, vi vet att det finns gym idag som har öppningsfrekvenser på sina e-post utskick på mellan 40 - 65%, fantastiskt. Detta är siffror som inlägg på sociala medier inte är i närheten av - i alla fall inte om du inte betalar för att dina följare ska se det.
 
Men att få höga siffror på sin öppningsfrekvens av e-post kommunikation är inget som kommer av sig själv - det krävs ett strategiskt arbete. Om du får ett mejl av en nära släkting, arbetskollega eller vän - kommer du att öppna det då? Ja, självklart - för det kommer från en person som du har en positiv relation med och innehållet förväntas vara något som tillför ”värde”. Exakt samma regel gäller för ditt gym. Om ditt gym inte har en nära relation med sina kunder och era e-post utskick inte tillför något ”värde” till mig som er kund  - då kommer jag inte öppna era mejl. Så enkelt är det.
 
Ska adressaten öppna dina e-post utskick måste du först och främst visa att du bryr dig om kunden. Och sen ha ett innehåll i din kommunikation, som verkligen intresserar och tillför något som lyfter din kunds liv. 
 
Det innehåll som dina kunder är intresserade av kan delas in i sex olika kategorier:
 
* Hälsa - hjälp mig uppnå ett liv fullt med kvalitet och kvantitet (dö ung så sent som möjligt).
 
* Träning - hur jag når resultat som består, på snabbast och smartast vis.
 
* Mat - vad, när och hur ska jag äta för att hitta min form.
 
* Motivation - hur ska jag pedagogiskt agera så att hälsa blir ett ständigt (istället för sporadiskt) fokus i mitt liv.
 
* Trender - alla människor älskar det som är nytt och spännande, vi vill ha den senaste magiska lösningen.
 
* Människor - varför är där så många reality program på TV? Vi lockas av att se andra anta en utmaning och misslyckas samt lyckas.
 
Målet är att din målgrupp ska utbildas, få lösningar på sina problem, underhållas och inspireras. Genom utbildning blir de en smartare gymkund, med underhållning får du dem att må bra och skratta. När du löser deras problem förbättrar du deras vardag och med inspiration blir de motiverade att fortsätta sin hälsoresa. Se därför alltid till, att dina budskap innehåller någon av dessa fyra delar. Om inte - gör om och gör rätt.
 
Varför vänta - nu är det bara att satsa fullt ut på din nya e-post strategi. Det viktiga är inte vad du vill berätta, utan istället jobba med att få fram det dina kunder vill höra.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB