12 snabba tips som ökar din lönsamhet

Här är följer 12 tips som hjälper dig till en mer lönsam verksamhet.

Tips 1: Skapa trovärdighet
Idag köper vi bara något av de vi har förtroende för och förtroende är något som man förtjänar. Du säger att ditt gym kan hjälpa kunden att förverkliga drömmen om en kropp i fin form. Men hur vet jag att du är seriös och någon som jag kan lita på? Lyft alltid fram kunder som är nöjda med dina tjänster och som ser positiva resultat. Nya potentiella kunder lyssnar mycket hellre på dessa än på att du predikar om hur bra din verksamhet är. Visa foto eller ännu bättre videos på nöjda kunder som berättar sin story.
 
Tips 2: Var inte som alla andra
Försök att undvika att bli en "copy cat" som erbjuder samma saker som alla andra. Lägg mycket tid på att vara originell, kvalitet är man alltid beredd att betala för. Du kan prestera mycket mer än du tror och nyckeln är att ha en strategi som tar dig närmare något som tydligt markerar er unikhet. Kan du inte drastiskt särskilja ditt erbjudande från andra gym blir du direkt bedömd på pris.
 
Tips 3: Förnya dig ständigt
Marknaden rör sig med blixtens hastighet. Häng inte kvar vid ett program som tidigare fungerade bra men nu har en vikande trend. Bort med det och in med en mer trendig produkt, du kan alltid damma av din "gamla kassako" vid ett senare tillfälle igen.
 
Tips 4: Skapa en relation med dina medlemmar
Gör allt vad du kan för att förlänga tiden som dina medlemmar i snitt stannar som en betalande kund. Tänk om du fick 70% av dina medlemmar att stanna ytterligare 1,5 månader - det blir riktigt stora pengar.
 
Tips 5: Sälj mer till de kunder du redan har
Ibland är det enklare att sälja mer till kunder som du redan har än att förvärva helt nya kunder. Få befintliga medlemmar att köpa mervärde och då framförallt Personlig Träning (men även massage, kostrådgivning, tester). Se till att de värvar sina vänner eller köper presentkort på Träning, Kurser, PT, Massage osv för att ge bort i present.
 
Tips 6: Lägg mycket resurser på att skapa en säljande hemsida
Numera äger kriget om kunden uppmärksamhet, tid och pengar rum online. Det viktigaste instrument online är din hemsida. Se till att din hemsidas primära uppgift är att vara säljande mot nya intressenter. Den ska varje vecka  genererar en massa förfrågningar. Det finns minst 9 olika sätt att via sin hemsida får in leads. Kanske behöver du inte använda alla men se till att du använder minst 5 leadsgenererande aktiviteter på er hemsida.
 
Tips 7: Marknadsför rätt argument
Marknadsför vad dina kunder VILL HA och inte vad du vet att de egentligen BEHÖVER.
 
Tips 8: Det ska vara riskfritt att bli din kund
Ett annat sätt att ta bort hinder är att ge riskfria erbjudande. Att testa något kostnadsfritt, ge nöjd kund garantier, jobba med ångerrätt har vi gjort länge i branschen. Och denna del tycks inte avta utan tvärtom - det är nästan ett måste för att få kundens att agera. Olika riskfria erbjudande är ett effektivt sätt att hävda dina tjänsters kvalitet och kundnytta.
 
Tips 9: Ge den perfekta starten
Du har hört det tidigare och här kommer det igen - ge din nya medlem en kanonstart under sina första 6 veckor. De behöver en bra start, inspiration, träningshjälp och support på hur de skall nå sina mål. Denna insats kommer du ha stor nytta av under medlemmens kommande tid i din verksamhet.
 
Tips 10: Bli ett kunskapsbaserat företag
Utan kunskap kan inte dina kunder göra smarta beslut om vad de ska äta och hur de ska träna effektivt. Undersökningar som ”Fitness IQ Survey” visar tyvärr att kunskapsnivån hos gemene man är väldigt låg när det gäller förståelse för begrepp inom hälsa, kost och träning. Sanningen är att dina tilltänkta gymkunder besitter en väldig låg kunskapsnivå om vad en hälsosam livsstill innebär. Stick ut från mängden och ha en strategi för hur du successivt utbildar din kunder under sin hälsoresa.
 
Tips 11: Jobba, jobba
Du har hört det förut - ”det finns inga genvägar till framgång”. Medan resten av världen sitter i sina soffor och tittar på repriser av Hollywoodfruar är du i full gång att förverkliga ditt mål. Individer som vill prestera är inte rädda för att arbeta, hårt och effektivt. Ta ansvar för dina handlingar och visa att du inte är en "talker" utan en verklig "doer”. Om du jobbar på ditt mål varje dag - då kommer du en dag att nå din stora dröm som en gång såg så ouppnåelig ut.
 
Tips 12: Ta hjälp utifrån
Det är naivt att tro att du skall kunna nå en stor framgång utan hjälp. Usain Bolt hade 7 coacher och rådgivare som hjälpte honom att bli bäst i världen. Det är inget svaghetstecken att be om hjälp, tvärtom - du visar styrka som kan identifiera dina egna styrkor och svagheter. Med experthjälp slipper du göra stora misstag som andra kanske redan gjort, din plan blir mer effektiv och du når ditt stora mål snabbare. 
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB