Hjälp dina kunder med en träningskompis

Det finns många åsikter kring hur ett gym ska agera för att lyckas med sin kundtrohet, denna utmaning har branschen sökt lösningar på under drygt 30 år.

Retention - möjligheten att bibehålla en medlem så länge som möjligt sägs ofta vara en av nycklarna bakom framgång i gymbranschen. Tyvärr har branschen inte hittat lösningen på hur man ska undvika den ständiga flykten av medlemmar.
 
Tvärt om - numera är drop outen högre än någonsin ute bland gymmen. Den tekniska utvecklingen gör att kunden behöver inte ”ett gym" för att träna. Dessutom, för de som vill variera vilket gym de vill träna på finns det numera en oändlig massa alternativ. Slutligen har borttagning av bindningstider gjort det enklare att sluta och byta gym. Men vi ger inte upp, jakten på det optimala agerandet för hög retention fortsätter.
 
En enkel men underskattad metod är - se till att dina medlemmar skaffar en träningspartner. En träningskompis kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande. Om du inte ständigt är en högt motiverad, initiativrik person är dina chanser att hålla fast vid en långsiktig träningsplan utan en träningskompis - väsentligt mindre än vad den är med en kompis.
 
Forskning konstaterar att oavsett om du vill sluta röka, börja träna eller gå ner i vikt så går allting lättare om partnern också gör det - samtidigt. Detta visar en Brittisk studie där forskare vid University College London granskat fler än 3 700 par. Exempelvis såg man att att 50 % av de kvinnor som försökte sluta röka lyckades om partnern (som också var rökare) samtidigt också försökte sluta. Att jämföra med 17% av dem som redan hade en rökfri partner och bara 8 % av dem som hade en partner som fortsatte att röka. Liknande resultat syntes för både träning och viktnedgång. Som chef på ett gym ska du se detta som en gigantisk möjlighet. På vilka sätt kan du agera så att alla dina medlemmar har en eller två träningskompisar?
 
Traningskompis 
Här är några fördelar som du kan förmedla till dina medlemmar gällande fördelarna med en träningskompis:
 
Du ställer inte in ett träningspass
När du bara ansvarar för dig själv kan det lätt bli till en vana att ställa in träningspasset efter en lång, hektisk dag för att du känner dig trött eller tycker att du ”inte har tid”.
 
Du stöttas av en utomståendes perspektiv
Det är svårt att se objektivt på sig själv. När det gäller träningsframgång kanske du inte ser hur din styrka och uthållighet förbättras, att du har gått ner i vikt eller fått mer muskler. Att få denna respons från en träningskompis hjälper till att stötta ditt självförtroende och hålla motivationsnivån hög.
 
Du når framgång och har någon att fira med
Du och din kompis kan sätta upp mål för er själva och fira var och varannan vecka när ni har uppfyllt målen. Att ensam fira sina framgångar är inte lika kul som att göra det tillsammans med en kompis. 
 
Tiden går fortare
En del menar att medan du tränar kan du småprata med en träningskompis om vad som händer i era liv. Då går tiden fortare och blir till något du ser fram emot.
 
Ta chansen - minska ditt gyms drop out genom att uppmuntra era medlemmar att söka tills de hittar en kompetent, positiv träningskompis. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna till att leverera ett hälsofokus som ger resultat.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB