Hur har du utformat er prispresentation?

Vikten av att sälja en massa träningskort är inget som måste förklaras - att merparten av de sålda träningskorten sedan ska vara inom kategorin ”medlemskap” är också något som är självklart. Då finns det bästa förutsättningar för att företaget ska uppnå en sund ekonomi och för att ge kunden en ärlig möjlighet att nå och bibehålla sina mål.

Via din budget får du fram hur mycket träningskort som måste säljas. När du vet dessa fakta kan du sätta säljmål uppdelade per år, kvartal, månad, vecka och till och med per dag. För att sedan lyckas med att nå era säljmål måste ni uppfylla följande två kriterier:
 
1. Skapa tillräckligt många intressenter (leads) där ni får möjligheten att presentera er verksamhet.
 
2. Vara tillräckligt duktiga på att komma till avslut på de intressenter som ni gjort en säljpresentation för.
 
Det räcker alltså inte med att ni pratar väl och övertygande om er verksamhet utan det viktiga är att via en säljstrategi få en intressent till att skriva på ett medlemskap. Fokus för alla gym ska hela tiden vara att genom olika marknadsaktiviteter skapa tillräckligt många nya intressenter. Nästa steg är att genom en rätt utformad säljstrategi (anpassad till vilken form av intressent man hanterar) se till att berörd säljpersonal omvandlar dessa intressenter till fullt betalande kunder.
 
Rätt utformad prispresentation
En rätt utformad prispresentation hjälper inte till att skapa nya intressenter men är däremot ett ytterst effektivt verktyg för att komma till avslut. Du lägger prispresentationen framför intressenten när det är dags att presentera era "mest populär medlemskap”. Den ska innehålla medlemskap som er verksamhet långsiktigt mår ekonomiskt bra av. Men samtidigt ska det självklart paketeras så att ni lyfter fram alla fördelarna för kunden. Helt enkelt ge dem de bästa alternativen där de får ”mest valuta för sina pengarna” och största möjlighet till att nå de resultat som de önskar. 
 
Viktigt att poängtera att prispresentationen inte ska delas ut till intressenter utan är ett "säljverktyg" som ska hjälpa er berörda säljpersonal till att komma till avslut.
 
Via sin köpta tjänst kan kunden få tillgång till:
 
Olika träningsaktiviteter - antingen hela utbudet eller med en begränsning.
 
Support – det ingår mer eller mindre hjälp från gymmets experter. Det handlar ofta om support med att att komma igång med sin träning. Men kan också vara olika Facebook grupper där kunden kan få support och söka gemenskap bland likasinnade.
 
Förmåner – vissa träningskort kan innebära förmåner som att ta med en kompis (begränsat eller obegränsat), kunna frysa/pausa/vila kortet. Många gym har sytt ihop samarbete med olika affärspartners som ger förmåner medlemmarna. Andra exempel på förmåner är att vissa kort är kopplat till en lång Pengarna Tillbaka Garanti medan andra inte har denna förmån.
 
Giltighetsperiod – ofta är där en tidsperiod angiven då kortet gäller (fast start och slutdatum, med en minimiperiod eller löpande avtal).
 
Extra tjänster ej kopplade till träning – i vissa fall kan det ingå tjänster som solning, relaxavdelning, sim & bad, kaffe, proteindrinkar, tvätt av handdukar osv.
 
Hur ser ditt gym prispresentation ut? Är där utrymme för förbättringar och i så fall, vilka?
 
Basta prispresent
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB